Afrekenen?

Producten

Met meer dan 900 artikelen ook via bol.com:   

Sinterklaas en Zwarte Piet

Sint-Nicolaas

Sinterklaas of Sint-Nicolaas is de hoofdfiguur van het gelijknamige jaarlijkse volksfeest dat op 5 december (pakjesavond) in Nederland en op 6 december (de eigenlijke katholieke naamdag van Sint Nicolaas) in België en in enkele (voormalige) Nederlandse koloniën wordt gevierd.

Zwarte Piet

Volgens de overgeleverde traditie komt Zwarte Piet tijdens het sinterklaasfeest in december de cadeautjes brengen. Hij klimt door de schoorstenen van de huizen als de mensen slapen. Brave kinderen krijgen soms een cadeautje, maar stoute kinderen kunnen een zakje zout en/of een roe in hun schoen vinden. In vroegere tijden werd gezegd dat stoute kinderen in de zak meegenomen zouden worden naar Spanje. Alhoewel dit gebruik steeds minder voorkomt in Nederland, komt het nog wel voor in sinterklaasliedjes.

Sinterklaasfeest

In de aanloop naar het sinterklaasfeest wordt Piet herhaaldelijk op huisdaken gesignaleerd, alwaar hij aan de schoorsteen luistert of de kinderen braaf zijn. Het strooien van pepernoten en ander strooigoed is zijn specialiteit. Verder treedt Zwarte Piet op als hulp van Sinterklaas om bijvoorbeeld zijn boek of staf te dragen.Tijdens pakjesavond op de vijfde december bonst Zwarte Piet hard op de deur en ramen en laat zakken met cadeautjes achter.

Sint en Piet online bestellen bij FeestenCarnaval

Sinterklaas en zwarte Piet artikelen zijn gemakkelijk online te bestellen bij FeestenCarnaval, vandaag voor 12.00uur uw sinterklaas of zwarte piet artikelen besteld is vandaag verzonden door FeestenCarnaval